دیداری و شنیداری
در این بخش محتواهای آموزشی صوتی و تصویری را با شما به اشتراک میگذاریم.
نوشین کشاورزنیا، آموزشگر «کار بدون آزار»، در این ویدئو به بررسی دو نوع اصلی آزار و اذیت جنسی در محیطهای کار میپردازد و توضیح میدهد که چگونه میتوان این چالشها را شناسایی و با آنها مقابله کرد. این ویدئو با حمایت و همراهی مهناز محمدی، فیلمساز و فعال حقوق زنان، و ریحانه طراوتی، عکاس و فعال حقوق زنان، تهیه شده است.
در این ویدئو محبوبه حسینزاده، روزنامهنگار، فعال حقوق زنان و از بنیانگذاران کار بدون آزار، چهار راهکار کلی را برای مواجهه و مقابله با آزار جنسی در محیط کار با شما به اشتراک میگذارد. این ویدئو با مشارکت و همکاری مهناز محمدی، فیلمساز، و ریحانه طراوتی، عکاس، تهیه شده است.
اگر درباره آزار جنسی صحبت میکنیم، به این معنا نیست که خودمان خشونتهای پیچیده و عجیبی را تجربه کردهایم. ما در محیطهای عمومی، در خیابان و در محیط کار، به دلیل انواع آزار، امنیت را آنطور که باید تجربه نمیکنیم. نوشین کشاورزنیا، فعال حقوق زنان و از بنیانگذاران «کار بدون آزار» است. او در این ویدئو از موضوع آزار برایمان میگوید که باعث میشود نتوانیم بر تواناییها و علایقمان تمرکز کرده و در فضایی سالم فعالیت و پیشرفت کنیم.
در این ویدئو با نمونههایی از آزارهای جنسی و جنسیتی رایج در محیط کار آشنا میشویم. مسائلی که بسیاری از ما یا خود تجربه کردهایم یا از نزدیک شاهد آن بودهایم. این مثالها برگرفته از تجربههای مستقیم یا باواسطهی مخاطبان ما در کارگاههای آموزشی “کار بدون آزار” هستند.
خشونت و آزار جنسی در محیطهای کاری یک واقعیت تلخ است که نباید نادیده گرفته شود. آگاهی، اولین گام برای مقابله با این معضل است. بیایید با هم یاد بگیریم که چگونه آزارهای جنسی را شناسایی کنیم، حقوق خود را بشناسیم و در برابر آن سکوت نکنیم.
محیط کار امن و به دور از آزار حق همه انسانهاست. “کار بدون آزار” با تهیه یک بسته جامع آموزشی مسیر ایجاد محیط کار امن را فراهم کرده است.
بعد از شکایت از فرد آزارگر، ممکن است از طرف او برای پس گرفتن شکایت و متوقف کردن روند قضایی تحت فشار قرار بگیرید، یا تهدید شوید، بخصوص در شرایطی که ادله کافی برای اثبات شکایت در اختیار دارید. پانتهآ یونسی، وکیل و حقوقدان، توضیح میدهد که در این شرایط سعی کنید خونسردی خودتان را حفظ کنید، و این نکته را در نظر بگیرید که در صورت تهدید فرد آزارگر میتوانید شکایت جدیدی را علیه او مطرح کنید.
اگر به پیشنهاد برقراری رابطه به مدیر یا کارفرما نه گفتیم، و یا اگر در برابر آزار جنسی سکوت نکردیم، اما مدیر یا کارفرما در اقدامی تلافیجویانه اخراجمان کرد، چه کار میتوانیم بکنیم؟ پانتهآ یونسی، وکیل و حقوقدان، در اولین بخش از مجموعه ویدئوهای حقوقی «کار بدون آزار» به این سوال پاسخ میدهد.
یکی از سوالات متداول مخاطبان این است که اگر از وقوع آزار و جرم چندماه یا چند سال گذشته باشد، میتوانیم از آن شکایت کنیم؟
برای احقاق حقوق فرد آزاردیده میتوان از مواد مختلف قانون مجازات اسلامی و سایر قوانین موضوعه مثل قانون کار، قانون مسئولیت مدنی، قانون آیین دادرسی کیفری، جرایم رایانهای، قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیرمجاز میکنند، استفاده کرد. در این ویدئو به خلاصهای کاربردی از این مواد قانونی اشاره شده است.
در این لایو اینستاگرامی با دکتر کتایون مصری درباره دیدگاههای تببینکننده آزار، واکنش آزاردیدهها و مسائل مرتبط دیگر صحبت کردیم. کتایون مصری فارغالتحصیل کارشناسی ارشد و دکترای مطالعات زنان، از دانشگاه تربیت مدرس است.
آیا تا به حال در محیط کارتان با خبری مواجه شدهاید که یکی از همکاران زن مورد آزار جنسی قرار گرفته است؟ اولین واکنش شما چیست؟ در چنین شرایطی، نظرات متفاوتی مطرح میشود اما متأسفانه، بیشترین فشار معمولاً بر خود زن آزاردیده وارد میشود. در این ویدئو نوشین کشاورزنیا، آموزشگر کار بدون آزار، در این رابطه صحبت میکند. او درباره واکنشهای رایج، و اینکه چگونه میتوانیم به جای بازتولید خشونت، حامی باشیم، صحبت میکند.
در این لایو اینستاگرامی، فیلم پسر – مادر ساخته مهناز محمدی از زاویهی تأثیرات آزار در محیط کار بر زندگی حرفهای و شخصی زنان سرپرست خانوار، مورد بحث قرار گرفته است.